M-am gandit ca ar fi util sa acopar niste amanunte mai putin documentate legate de Typ1. Unul dintrea acestea este zona din spatele banchetei. In principiu nu e mare lucru, dar cum ma leg de fineturi o sa explic pe scurt.
Pana la anul de fabricatie '72 (nu pot sa spun sigur daca este valabil si pentru anii '50) bancheta avea pe spate un carton imbracat in acelasi material ca si restul porbagajului, aceasta se putea rabata si fixa cu o curea. Intre bancheta si caroserie era o bucata de material care facea legatura si nu lasa obiectele care erau eventual stocate sa cada in acel spatiu. Lucrurile sunt simple si toate manualele de exploatare au poze foarte clare.
Zona de stocare (portbagajul) din spatele banchetei nu era acoperita, dar era disponibil un accesoriu foarte fain de la KAMEI si alti producatori:
Din '72 pentru 1300 si 1302 situatia se schimba si de aici devine "problematic", cartonul de pe spatele banchetei dispare si este inlocuit de o policioara trapezoidala care acopera portbagajul si o piesa de legatura din carton imbracat in mocheta. Tot acest ansamblu nu mai este descris clar in manualul de exploatare, desi textul explica cat de cat sistemul pozele il arata tot pe cel vechi. In brosuri nu se intelege mare lucru:
In catalogul de piese VW apare o schema destul de vaga :
Policioara/placa arata astfel:
Dar problema nu era lamurita, aveam nevoie de o viziune de ansamblu, eventual dimensiuni, nu mai vorbesc de faptul ca la acest model chinga are alte legaturi, catarama este totusi identica. Am cautat pe TheSamba, pe diverse alte site-uri, luat la mana documentatia si nimic.
Pana la urma "salvarea" a venit de la Jan (broscarii il stiu) care dintr-o intamplare mai are sistemul original pe 1302-ul lui, lucru rar pe meleagurile mioritice unde nu stim decat sa facem imbunatatiri fix unde nu e nevoie. Asa ca a facut poze detaliate si masuratori la tot ansamblul si acum am de lucru peste iarna ;)
Plocioara este un trapez cu B=112cm, b=90 cm, laturi=32 cm, inspre bancheta are o buza de aprox 5cm care are rol de balama.
Bancheta rabatata si prinsa :
Curea stransa, detaliu util se observa foarte bine cum este petrecuta chinga pe catarama:
Alt detaliu cu cureaua:
Poza cu elementul de legatura, se observa si o piesa metalica care nu lasa cureaua sa scape atunci cand este intinsa:
Policioara cu bancheta in pozitie normala:
Deja am inceput sa lucrez la curea (e cea mai simpla parte :P ). Voi incerca sa documentez toata povestea mai ales ca o sa fie de durata, ma apuca primavara pana e gata.
TCAF pre-show commissions
Acum 5 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu